Amsterdam citytrip

Hi lieve lezer,

On tour heb ik een tijdje geleden aangemaakt, zodat ik jullie kan meenemen op mijn citytrips. In eerdere blogs kun je mijn avonturen in  Scheveningen/Den Haag en Groningen lezen. Deze keer ben ik naar Amsterdam geweest. Na een avondje uit met vriendinnen, ben ik de volgende dag de toerist uit gaan hangen in eigen land. Het was eigenlijk een van de eerste keren dat ik alleen iets ging ondernemen. Ik heb vaak projectjes lopen, maar een stad bezoeken of reizen doe ik graag met vriendinnen of familie. Tijdens deze dag heb ik ontdekt dat het ook best leuk is om zelf een keer zoiets te doen.

Mijn avontuur in Amsterdam begon al vroeg. Om half 11 in de ochtend was ik al bij het Rembrandplein. Meestal ga ik naar steden met gezelschap. Nu ging ik in mijn eentje op pad. Op het begin vond ik het best spannend en vooral ongezellig. Toen ik eenmaal op weg was en muziek op gezet had, was het optimaal genieten.

Amsterdam is prachtig en het was perfect weer voor een dagje uit. Een heerlijk zonnetje en het was niet snikheet. Onderweg heb ik veel foto’s gemaakt. Zo kon ik de camera beter leren kennen en de mooie dingen vastleggen. Ik houd van de mooie architectuur in en rondom de stad. Ook vind ik de typische plaatjes, zoals hierboven staat erg leuk. Een Amsterdamse gracht met fietsen ervoor en op de achtergrond weer een groot historisch gebouw. I love it.

Als eerste ging ik naar het museumplein. Met Google Maps was de weg makkelijk te vinden en ben ik niet verdwaald. Het plein was heel erg mooi. Ik ben er al eens eerder geweest maar ik kon er erg van genieten. Ook waren er straatmuzikanten die een vrolijke sfeer brachten en wat geld wilden verdienen. Al die toeristen, waaronder ik, liepen allemaal rond foto’s te maken en te genieten. Omdat ik in mijn eentje was kon ik lekker in mijn eigen tempo gaan en staan waar ik wilde. Het was best relaxt om zelf alles te kunnen bepalen en kon stilstaan waar ik wilde. Toch houd ik ook van gezelligheid dus mijn vriend mag gerust weer mee volgende keer.

Daarna liep ik via het Leidseplein naar de Bloemenmarkt. Hier waren heel veel eigenlijk dezelfde winkeltjes. Overal waren kaaswinkels en souvenirwinkels met typisch Nederlandse dingen. Ik vind het een bezienswaardigheid op zich en vond het ook zeker de moeite waard om even langs te lopen.

Vervolgens ben ik door de Kalverstraat gelopen en heb nog wat winkels bezocht. Toen kwam ik uit op het zogeheten Dam Square. Hier waren ook straatartiesten. Zij deden een breakdance optreden. Hier heb ik even gekeken en genoten van de stad Amsterdam. Vanaf daar ben ik richting het station gelopen en toen zat mijn citytripje er weer op.

Vond je het een leuke post? Laat het weten in de reacties, ik ben erg benieuwd naar jullie mening. Hebben jullie nog tips voor leuke steden om te bezoeken? Ik hoor het graag. Bedankt voor het lezen van de blog en graag tot de volgende keer.

Liefs, xoxo

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *