On tour: ZWOLLE

De eerste stad die ik met jullie wil delen is mijn eigen stad ‘Zwolle’. Ik woon al 18 jaar in deze stad en weet tal van leuke dingen en mooie plekjes die in Zwolle te vinden zijn. Voor mij is de stad een thuis en ik breng er graag mijn tijd door. Hieronder heb ik een top 5 samengesteld met dingen die je eigenlijk gezien moet hebben en die de stad kenmerken. Ik zou wel een top 20 kunnen maken maar dan wordt het iets te langdradig ben ik bang voor. Hieronder de top 5.

 

  1. De Peperbus

Op nummer 1 staat toch wel de Peperbus. Deze toren kenmerkt Zwolle en is van verre te zien. De toren is 51 meter hoog en je kan hem beklimmen om vervolgens van het mooie uitzicht te genieten. Altijd als we van een uitje terug kwamen en over de IJsselbrug richting huis reden, stak de peperbus met haar toren boven de stad uit en wist ik dat we bijna thuis waren.

(foto: onderdepeperbus.nl)

  1. De Diezerstraat

Dit is de hoofdwinkelstraat in Zwolle waar je heerlijk kan shoppen. Hier zijn alle grote winkels te vinden zoals; H&M, Bershka, ZARA, The Sting, Costes, Athletic foots, Coolcat en nog vele anderen. Hier ga ik gemiddeld vier keer per maand winkel in en winkel uit om lekker inspiratie op te doen voor mijn kledingkast.

 

  1. Het vliegende paard

In Zwolle zit in de Voorstraat het studentencafé genaamd ‘Het vliegende paard’. Op donderdag- en zaterdagavonden ga ik regelmatig de stad in om met vriendinnen te genieten van het studentenleven. Meestal gaan we naar het Vliegende Paard. Een heel gezellige kroeg vlakbij de FEBO… ja daar gaan we ook wel eens heen op die avonden. Naast het vliegende paard zitten er nog een aantal leuke kroegen die je niet kan missen als je een kroegentocht houdt. Bloopers en Shotto erg leuk om langs te gaan en verderop zit nog café Stoof. Hier zijn de drankjes vooral erg goedkoop en is er ook een leuke sfeer.

 

  1. Het Wezenlandenpark

Misschien dat je het kent? In dit park wordt jaarlijks het Bevrijdingsfestival Overijssel gevierd. In de zomer is het heel leuk om hier heen te gaan met vrienden om gezellig te chillen en te ontspannen. Er is een skatebaan naast waar bijna altijd wel mensen zijn. Ook staat hier soms een circus of is er een ander evenement. Sinds kort is hier ook een lunchroom geopend, Park Paviljoen Zwolle, die ik nog graag een keer wil uitproberen.

 

  1. Museum de Fundatie

Last but not least, op nummer 5 staat museum de Fundatie. Dit is een aantal jaar geleden verbouwd en geopend door toen nog Koningin Beatrix. Het is een museum met kunst, schilderijen en dergelijke. Ik ben niet zo van de musea maar ik vind het wel leuk om eens in de tijd hier heen te gaan. Het gebouw is kenmerkend voor Zwolle en zeker de moeite waard om heen te gaan.

Dit is dan mijn top 5. Er zijn nog zoveel leuke dingen die je kan doen in Zwolle en waar je lekker kan eten en waar het leuk is om heen te gaan. Maar voor nu laat ik het hierbij. Hopelijk heb ik jullie een idee gegeven over de stad ‘Zwolle’ en mijn liefde en passie kunnen overbrengen.

(Foto: rtvoost.nl)

Als jullie ideeën of reacties hebben laat deze weten in de comments en graag tot de volgende post,

 

Liefs,

 

 

One thought on “On tour: ZWOLLE

  1. He Haike, jouw blog ziet er super strak uit! Mooi en handig…. Leuk dat je on tour gaat, dat heeft wel mijn interesse! Suc6 met bloggen! Ik ga je volgen 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *