Exploring everything

Hoi lieve lezers,

Leuk dat je de blog leest. In deze post ga ik vertellen hoe mijn eerste week is geweest. De tijd vliegt voorbij en het is bizar om te beseffen dat de eerste week al voorbij is. Het is zo snel gegaan. Ik heb leuke mensen leren kennen, waarbij het al voelt alsof we elkaar jaren kennen. Oké, misschien geen jaren maar ook niet slechts één week.

De Reis naar Léon

In mijn post De reis naar Léon heb ik laten weten dat de reis niet goed begon. Worst case scenario, bij de incheckbalie mag je NIET door. Ja, het was even stressen maar het is goed afgelopen. Lees de post voor het hele verhaal. Op zondag avond kwam ik aan. Na een lange reis was ik best moe. Ik ben via, via in contact gekomen met iemand die kamers van een appartement verhuurd. Het appartement ligt 600m van de Kathedraal van Léon en 1200m van de Universiteit. Het is dus niet ver van alle Winkels, Restaurantjes en de Tapas Bar. Ik heb één van die kamers in dat appartement. De kamer bevalt erg goed. Het is klein maar fijn. Gelukkig is het praktisch ingericht. Tot nu toe kan ik alle spullen kwijt. In het appartement is een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Dit is erg fijn. Op deze manier zie je je huisgenoten ook nog eens. Op dit moment zitten we er met vijf meiden.

My first days in Léon

Eerder heb ik al kort verslag gedaan over My first days in Léon. De introductieweek begon pas woensdag, dus had ik een paar dagen om even te acclimatiseren. De dag nadat ik aangekomen ben, heb ik een supermarkt opgezocht en heb ik door het centrum gelopen. ‘S avonds heb ik met Victoria, een huisgenoot, verschillende Tapas gegeten in de stad. Het was heel leuk en lekker. In Spanje kan je bij een Tapas Bar voor slecht €2,00 wijn of bier bestellen en dan krijg je er een tapas bij. GEWELDIG dus. De dag daarna heb ik de universiteit bezocht. Dit heb ik gedaan om te voorkomen dat ik op dag 1 van de introweek volkomen zou verdwalen en het hele programma zou missen. Gelukkig was het makkelijk te vinden. Google maps is in de eerste dagen echt mijn beste vriend geweest.

Sneeuw voor de Kathedraal van Léon

Start introductieweek

Woensdag begon de introductieweek/oriëntatieweek. Om 16.00 werden alle Erasmus studenten verwacht op de universiteit. Bij de balie vroeg ik waar ik naartoe moest en niemand daar kon Engels. TOP. Ik was sowieso in het goede gebouw en ik ging maar in de Aula wachten. Langzaam kwamen er steeds meer studenten. Ik stond in mijn eentje aan een statafel. Toen mensen begonnen te lopen kwam er een meisje naar mij toe en vroeg of ik ook Erasmus student ben. We raakten in gesprek en kwamen er al snel achter dat we beide Nederlander zijn. Hoe toevallig is dat nietwaar. Er was in een soort collegezaal een presentatie en een welkom.

Er waren ruim 200 studenten en ze kwamen overal vandaan. Grotendeels niet Europa. Veel van de presentatie was in het Spaans. Dingen waren eigenlijk gelijk al niet duidelijk. Na de presentatie kregen alle studenten per ´Faculteit´ een rondleiding in het desbetreffende gebouw. Hier werd ook een introductie gegeven. Er werd verteld hoe de aanmelding werkte en hoe je je moet inschrijven. Het begin werd vertaald naar het Engels en na nog geen tien minuten ging ALLES in het Spaans. Zeer duidelijk maar niet heus. Dinsdag heb ik met Fransie, het nederlandse meisje wat ik heb ontmoet, een afspraak met een docent. Dan gaan we ons inschrijven en dergelijke.

Rondleiding door de stad 

Op donderdag hadden we een rondleiding door de stad en een afspraak bij de burgemeester van Léon. De ochtend werd afgesloten met Tapas. Die ochtend hebben we twee meiden uit de Tsjechië ontmoet. Na de Tapas hadden we nog trek in meer eten en besloten we om ergens uit eten te gaan met zijn vieren. Het restaurant was niet zo goed maar het was zeker leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Die middag heb ik met Fransie nog nieuwe schoenen gekocht. Tja.. mijn hakken pasten niet meer in de koffer en die heb ik zeker nog nodig aankomende vijf maanden.

De wet van Murphy 

Vrijdag was echt een pechdag. Het was alsof ik de wet van Murphy bij mij droeg. Het sneeuwde de hele dag. Ik wil graag een fiets, omdat dat mij handig lijkt. Ik ben naar een fietsenwinkel gelopen om te kijken of zij tweedehands fietsen hadden en hoe duur de goedkoopste fiets was. 1,2km later kwam ik aan en ik werd eigenlijk doorverwezen naar de universiteit. Die lag 2.2 km de ander kant op. Hmm, oké ik wilde graag weten hoe het zit met de fietsen dus ik besloot om daar heen te lopen, ondanks de afstand. Toen ik aankwam bij de universiteit stond er dat ze vanaf 12.30 gesloten zijn. En ik kwam 12.45 aan. In de motsneeuw liep ik maar naar huis om mij op te warmen. Ondertussen had ik een fiets via de Facebook Marketplace gevonden. Ik heb daarop gereageerd en al snel kreeg ik een reactie. Om 16.00 heb ik afgesproken om de fiets te bekijken. Het was een mooie mountainbike. De prijs was aan de hoge kant, namelijk €200. We zijn uitgekomen op een bedrag van €175. Ik heb de fiets gekocht omdat ik zo graag een fiets wilde. Ik was er helemaal happy mee en had er een slot voor gekocht.

Toen kwam ik thuis en vertelde een huisgenoot dat je GRATIS fietsen kan lenen bij de universiteit. JA…. AU. De fiets was sowieso veel te duur en ik heb hem gewoon gekocht. En dan hoor je dat het ook gratis kon. Maar goed. Ik heb wel een mooie… Hopelijk kan ik hem verkopen voordat ik weer vertrek. ‘S avonds ging ik koken. Mijn maaltijd ging ook helemaal mis. De gehakt was zo goed als drooggebakken en ik kwam er halverwege achter dat ik helemaal geen Jus had voor de aardappelen. Ja. Fijn. Later die avond had ik met Fransie afgesproken om nog ergens wat te gaan drinken. Dat was dan ook veruit het toppunt van de dag.

Welcome diner

Op zaterdag heb ik vooral gewinkeld. In de avond was er een Tapas Welcome Diner georganiseerd voor Erasmus studenten. Daarna was er een feest. We hebben lekker gegeten. Het uitgaan was ook leuk, alleen de bar waar we op het laatste waren, was een beetje vreemd. Het was namelijk een gezellige bar op de oude mannen van 60+ na.

Tourist in eigen stad 

Op zondag was het heerlijk weer. Wel koud, maar met een strakblauwe lucht. Ik ben naar buiten gegaan met mijn fototoestel en voelde mij toerist in eigen stad. In het centrum zijn zoveel mooie plaatjes. Ik liep zig zaggend door de straat, want alle mooie inspirerende dingen wilde ik op de foto zetten. Toen ik thuis kwam heb ik Wie Is De Mol terug gekeken. Dit programma blijf ik zeker volgen. Na het avondeten leuke gesprekken gehad met een huisgenoot over kerst in Nederland V.S. Engeland. Ook heb ik uitgelegd wat sinterklaas is en hoe fanatiek wij dat thuis vieren. Erg leuk om verhalen van andere culturen te horen.

En toen was de eerste week al voorbij. Ik heb het erg naar mijn zin en ontdek elke dag nieuwe dingen. Aankomende week beginnen de lessen. Al moet ik mij nog inschrijven voor vakken en moet ik zelf het rooster uitzoeken. Spanje is in dat opzicht in vergelijking met Nederland, erg ongeregeld. In meerdere opzichten eigenlijk.

La Plaza San Marco
Fancy supermarket
La Plaza San Marco
Old school straat winkeltje

Bedankt voor het lezen van de Blog en graag tot de volgende keer.

 

 

 

 

One thought on “Exploring everything

  1. Dag Haike, wat fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt! Geniet er maar lekker van….liefs uit Zwinderen😘

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *