Verhuizen

Hallo lieve lezers,

De tweede week zit er ook al weer op. Ik ben al twee weken in Leon. Het is erg fijn dat ik de weg steeds beter leer kennen. Elke dag kom ik nog wel nieuwe dingen tegen. Maar dat kan na 5 maanden denk ik ook nog steeds. Op de titel ‘Verhuizen’, kom ik later terug. Eerst ga ik vertellen hoe de eerste dagen op school zijn gegaan.

Universidad of León

Na het introductie programma was nog helemaal niet bekend hoe mijn rooster eruit zou zien. Terwijl op Woensdag de lessen al zouden beginnen. Ja, en daarvoor kon je, je tot en met uiterlijk 15 Februari inschrijven. Ik vond het maar onduidelijk. De dinsdag voor de lessen zouden beginnen had ik een afspraak met een tutor die over Nederlandse studenten gaat. Die heeft per vak gemarkeerd, welke lessen staan ingepland. Dit moest ik zelf in één rooster overzetten en hopen dat er niets overlapt. Per vak staan gemiddeld drie blokken van anderhalf uur ingeroosterd. Dat is in vergelijking met de Nederlandse roosters erg veel. Vooral omdat ik vijf vakken moet volgen. Dat was dus even een tegenvaller. Maar goed, ik was al blij dat ik een duidelijk rooster had.

Woensdag om half 11 begon de eerste les. Eerlijk gezegd was ik een beetje brak van het feest die avond daarvoor. Dat was HET welkom feest voor ERASMUS studenten. Die konden we natuurlijk niet overslaan. Maar dus, woensdag om half 11 waren we naar school gegaan. De docent kwam 10 minuten te laat. Dat schijnt ‘normaal’ te zijn in Spanje. De les was in het Engels dus ik kon het goed volgen. Voor de meeste vakken hebben we geen tentamens. Voor sommige vakken zijn er verschillende toetsten in de periode zelf. Voor andere vakken moet je een ”Paper’ schrijven. Een soort verslag over een bepaald onderwerp. Lessen zijn niet verplicht. Door een beetje bij te blijven met de stof, denk ik dat het zeker haalbaar is om alle vakken met een voldoende af te ronden.

Verhuizing

Op donderdagmiddag kreeg ik van mijn huisbaas een WhatsApp bericht dat er boven een kamer vrij komt en of ik daarheen wil verhuizen. In het appartement zijn twee kamers beneden en vier op de bovenste verdieping. Ik had een kleine, maar fijne kamer. Ik twijfelde op het begin. De twijfel ging weg toen ik de kamer boven zag. Deze is namelijk veel ruimer opgezet. Zaterdag heb ik alle spullen overgebracht en ondertussen is ook alles ingericht. Ik ben nu al blij met mijn nieuwe kamer.

Verder ben ik deze week geveld door een griepje. Vanaf woensdag was ik niet fit en het werd eigenlijk alleen maar erger. Ik ben wel naar school gegaan, omdat ik de eerste lessen niet wilde missen. Verder heb ik vooral rustig aan gedaan.

Dit was alweer de tweede week. Nu weet ik hoe de uren op school zijn en wat de bedoeling is. Aankomende week kan ik mij eens gaan verdiepen op uitstapjes naar andere steden en dergelijke.

Veel liefs uit Spanje en graag tot de volgende keer,

 

xoxo

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *