Duurzame kledingkast

4 tips voor een duurzame kledingkast

Wil jij ook duurzamer gaan leven? Met kleine dingen kun je al grote veranderingen maken. Deze post gaat over hoe jij duurzamer met je kledingkast om kunt gaan.

1. ''Die nieuwe trui, heb je die echt nodig?''

Je staat op het punt een nieuw item te kopen en stelt jezelf nog één keer die ene vraag; Wil ik het hebben of heb ik het nodig? In de meeste gevallen heb je het niet per se nodig. Een duurzamere kledingkast begint met niet teveel te kopen. 

2. It's worth saving

Die ene jas die je zo vaak gedragen hebt en eigenlijk nog niet weg wilt doen, hij is alleen stuk. Ik zou zeggen ’tijd voor een nieuwe’. Of toch niet? Meestal kun je door een simpele aanpassing een kledingstuk repareren en kan deze nog vele malen mee. Ben je zelf handig of laat je het liever doen? Er zijn veel Repair Café’s die jou graag helpen met jouw kledingstuk. 

3. ''2e handskleding? zo gek nog niet.''

Nieuwe kleding kopen hoeft niet altijd nieuw te zijn. Zo zijn er tal van winkels met duurzame concepten. Je kunt bijvoorbeeld gaan Thirfshoppen bij kringlopen. Ook kun je op online platforms zoals UnitedWardrobe of Vinted tweedehands kleding kopen van goede kwaliteit. 

4. Toch nieuwe kleding kopen? Let op het materiaal van het kledingstuk.

Liever geen tweedehands kleding maar toch bewust omgaan met je kledingkast? Let bij het kopen van nieuwe kleding op het materiaal. Stoffen zoals; polyester, aletate  en acrylic zijn gemaakt van plastic. Het is goed om kleding te kopen die gemaakt zijn van natuurlijke stoffen zoals; cotton, wol, linnen, silk, cashmere of tenecel. Bekijk de label aan de binnenkant of check de online beschrijving. 

- '' Fashion is like eating, you shouldn't stick to the same menu '' - kenzo Takeda

sustainable fashion

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *