My first days in Léon

Hola Amigos!

Het is maandag 28 januari. Ik word wakker in Léon. Dit gaat voor de aankomende maanden mijn nieuwe plek worden. De introductieweek begint pas woensdag. Dit betekend dat ik eerst nog tijd heb om te settlen en de omgeving te verkennen. Maandag werd ik pas rond 12 uur wakker. Ik was nog moe van de reis. Eerst ben ik een supermarkt op gaan zoeken. Een huisgenoot had eentje aangeraden.

Daarna ben ik naar het centrum van Léon geweest en heb ik de Cathedral bekeken. Vervolgens ben ik door de hoofdstraat gelopen. Het was erg opvallend dat bijna alle winkels dicht zaten. Ook in de winter houden de Spaanse mensen Siëstas. Op de terugweg heb ik ergens een kop thee gedronken. De prijzen zijn in Spanje zoveel lager dan in Nederland. Een kop thee kostte €1,30. Ook kreeg ik er een mini donut bij.

Cathedral of Léon
Cup of Tea with a mini Donut
View on the mainstreet

’s avonds ben ik met Victoria, een huisgenoot, naar verschillende Tapas Bars geweest. Het was heel leuk en vooral lekker. In Spanje is het gebruikelijk om bij een drankje, een kleine snack te krijgen. Sommige plekken hebben een standaard Tapas en anderen geven je een keuze uit verschillende Tapas. We zijn langs drie verschillende plekken geweest. Eerst kregen we een stokbroodje met verschillende vleessoorten en kaas erop. De Chorizo is hier heel lekker. Bij de tweede Tapas stop kregen we bij ons drankje een soort gefrituurde patatoes. Bij de laatste stop kregen we een soort lasagne met kip erin. Het was erg lekker. Het was een concept wat ik niet kende en ben er nu al helemaal fan van.

Tapas Experience

Voor een eerste dag heb ik al vrij veel gedaan. De supermarkt opgezocht, de stad verkent en een Tapas experience gehad. Tijd om te gaan slapen.

– 28 januari 2019 – 

De dag daarna was het dinsdag. Ik raak al een beetje gewend aan de nieuwe plek. Rond lunchtijd had ik afgesproken met Victoria bij Miserias. Daar hebben we wat gedronken en Tortillas gehad. Dit is een Spaans gerecht met Egg & Patato. Het was erg lekker.

Some street art

Daarna ben ik naar de Universidad of Léon gelopen om vast te ontdekken waar dat zit en hoe ik daar gemakkelijk kan komen. Het was even zoeken maar ik heb het gevonden. Het ligt ongeveer 1,5 km van mijn huis. Ik heb (nog) geen fiets, dus ik doe alles te voet. Mijn huis ligt bijna precies tussen het centrum en de Universidad. Ik kijk nog even of een fiets een must is. Er zijn in ieder geval fietspaden.

Ik merk dat ik nog heel veel Spaanse dingen aan het vergelijken ben met Nederlandse dingen. Bijvoorbeeld; op straat lopen mensen heel relaxt alsof ze alle tijd hebben en in Nederland lijkt iedereen haast te hebben. Ook is het heel verwarrend dat er Siësta word gehouden in de winter en dat de winkels midden op de dag gesloten zijn.

– 29 januari 2019 –

 

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *