Lanuage, Food & Travel

Hoi allemaal,

Leuk dat je de blog bekijkt! Ik ben nu alweer vijf weken in Spanje. In deze blogpost ga ik vertellen over de Spaanse taal lessen, het internationale diner en over de trip naar Gijón. De weken vliegen voorbij. Deze week was er elke dag wel een feestje of een activiteit georganiseerd. Ik moest keuzes maken, want anders zou ik echt gesloopt zijn aan het einde. Ik ben meestal overal voor in en ik houd van gezelligheid.

Spaanse cursus

Tijdens de trip naar Segovia zat ik op een gegeven moment met een gezellige groep in een tapas bar. Iedereen sprak Spaans met elkaar. Ik ben voor vijf maanden naar Spanje gekomen zonder Spaanse lessen te nemen van tevoren. Het verbaasd mij enorm dat iedereen een basis heeft. Maar goed, we zaten in een tapasbar en iedereen sprak Spaans. Als er een grap werd gemaakt moest iedereen lachen en ik snapte de clou natuurlijk niet. Een Duits meisje vertaalde waar het verhaal om ging. Dat was er aardig. Alleen dit was wel het punt dat ik dacht, ik moet echt Spaanse lessen nemen. En wel zo snel mogelijk.

Op dinsdag ging ik naar een taleninstituut. City Hall León stond heel goed aangeschreven. Dit taleninstituut zit verspreid door heel Spanje en biedt intensieve programma’s. Ik ben langs geweest en zij konden mij een persoonlijk programma aanbieden. Die middag kon ik gelijk terecht. De lessen zijn met maximaal 6 personen. Omdat er op dat moment niemand van mijn niveau (Beginner) was, kreeg ik privéles. De les was erg prettig. We begonnen met lidwoorden, het alfabet, uitspraak, en beginnende grammatica. Vanaf nu ga ik elke dinsdag en donderdag lessen nemen. Ik wil de taal graag leren.

International diner 

Twee keer per maand wordt er een internationaal diner georganiseerd door AEGEE. Elke keer staat het diner in het thema van een land. Studenten kunnen zich aanmelden om gerechten uit hun land te bereiden. Deze week was het een Italiaans diner. We hebben heerlijk gegeten. Het voorgerecht bestond uit drie verschillende gerechtjes. Komkommer met kaas, een broodje met gesneden tomaat en kruiden en iets met courgette. Het hoofdgerecht was pasta en lasagne met verschillende groentes erin. En het dessert was toch wel mijn favoriet. Tiramisu! Dat was de eerste en zeker niet de laatste Tiramisu die ik hier gegeten heb. Het was erg gezellig en na het diner gingen we nog de stad in voor drankjes en dansjes.

Trip to Gijón

In dit weekend was ik van plan om naar Andalusië te gaan, alleen de trip ging niet door, omdat er te weinig animo voor was. Helaas. Twee Tsjechische meiden waren een trip aan het plannen naar Gijón. Ik mocht joinen en het was heel leuk. Om 8.30 hadden we afgesproken bij het busstation om tickets te kopen en de bus van een kwartier later te nemen. Eenmaal aangekomen waren de tickets niet meer verkrijgbaar omdat de bus vol zat. Ik kreeg gelijk een déjá vu naar de heenreis.. Gelukkig ging er ook een trein.

Het was heerlijk weer. 19 graden en volop zon. Eerst zijn we richting het strand gelopen. Vervolgens zijn we naar het oudere gedeelte van Gijón gegaan. Elke stad in Spanje heeft volgens mij een Plaza Mayor. In Gijón was deze niet zo groot maar wel redelijk sfeervol. We hebben bij een tapasbar wat gegeten. Ik had een heerlijke sandwich.

     

Na het zien van de stad zijn we naar het strand gegaan. Daar hebben we lekker in het zonnetje gelegen. Het strand is heerlijk, jammer dat León niet aan de kust ligt. Er waren veel golfsurfers. Wie weet ga ik nog eens terug om een paar golven te pakken. We hebben ook een zandkasteel gemaakt. Best mooi geworden toch? Rond 18:00 zijn we met de bus terug gegaan naar León. Het was een leuke dag.

Ik blijf het zeggen, de weken vliegen voorbij. Er zijn nog veel dingen die ik wil doen, zoals nog meer steden bezoeken, de taal beter leren en genieten van het Spaanse leven. De sfeer is heel relaxt en ik heb hele leuke mensen ontmoet. Ik vermaak mij hier goed. Bedankt voor het lezen en graag tot de volgende blog. 🙂

Liefs, Haike

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *