Groningen in de Zon

Een dagje erop uit

Het is een gewone dinsdag. ‘S ochtends had ik om half 9 les op Windesheim. We kregen uitleg over een derde project voor aankomende periode. Het zou tot ongeveer half 1 duren, maar om half 12 konden we al gaan. Deze hele week is het onder de nul graden Celsius. Super koud dus. Maar de zon schijnt volop en dat vind ik heerlijk! Daarom ga ik er toch op uit. Lekker door Nederland Touren en nieuwe dingen uit het eigen land ontdekken.

Groningen city

Een goede vriend is begin januari naar Groningen verhuisd en ik kom er de laatste tijd ook regelmatig. Het is vanaf Zwolle slechts een uurtje reizen met de Intercity en de trein stopt tussendoor alleen in Assen, dus het zit best relaxt. Om 13:00 was ik in Groningen en we gingen lunchen bij Huize Maas aan de Vismarkt in het centrum. Ik had een heerlijke Italiaanse runderburger besteld met  gebakken pancetta, gorgonzola en een vijgen-compote. Ook zaten er frietjes bij met wat mayonaise en een beetje curry. het was een behoorlijke lunch en smaakte verrukkelijk! Hieronder staat een foto met de complete maaltijd.

De Martinitoren

Groningen staat ook wel bekend om haar Martinitoren. De toren is van verre te zien en steekt boven de stad uit. Bij de VVV er tegenover kan je voor 3 euro een munt kopen om de toren te beklimmen. De toren heeft in totaal 370 treden en we hebben ze allemaal getrotseerd. Het was erg leuk om te doen. Eens iets anders dan shoppen. Het uitzicht op de toren was ook erg mooi. Het was erg helder dus we konden ver over de stad kijken.

Chocomelk in Het Goudkantoor

Toen we weer beneden waren hadden we wel een drankje verdiend vonden we. Op het Waagplein was een mooi authentiek pand genaamd ‘Het Goudkantoor’. Hier hebben we een verse muntthee en een warme Chocomelk genomen met een heerlijk stukje warme appeltaart. En ons tafeltje stond met Perfect uitzicht op de toren die we zojuist beklommen hebben.

Het was een super dagje met prachtig weer. We hebben genoten en Groningen eens van een andere kant bekeken. De bovenkant.

Bedankt voor het lezen van onze avonturen en als jullie nog leuke dingen weten om in Groningen te doen of andere steden, plaats een reactie.

Liefs, xoxo

 

 

One thought on “Groningen in de Zon

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *